vrijdag 11 april 2014

Liftchallenge #63

 photo 3c06d793-73d2-494c-9a27-2754d25b6fbb_zps55bc3622.jpgVoor deze uitdaging ben ik zo`n beetje op dezelfde manier als Cornelie aan de slag gegaan. (Haar kaart is wel heel anders geworden, erg mooi.)http: cornelie-colorfullcornelie.blogspot.nl
Cardstock ingesmeerd met gesso, niet al te netjes en sommige stukje overgeslagen.
De bovenrand gestempeld met een tekst stempel en met wit geembost. Hoewel ik dacht, nu eindelijk een goede witte inkt te hebben gevonden, was de afdruk toch weer te vaag naar mijn zin.
De gaatjes rand is van een mal van Tim Holtz. Ik heb geprobeerd dezelfde aqua tinten aan te houden als het voorbeeld. Mijn kleuren zijn iets blauwer dan op het voorbeeld.
Dus de vlaggetjes heb ik met allerlei stempels gestempeld, net zo lang tot ik het resultaat goed genoeg vond.
De craft onderkant van de vlaggetjes is ook met gesso bewerkt, met stempels en met blauwe distressinkt. Dat wil trouwens ook beter "pakken", als je eerst insmeert met gesso. Weer wat geleerd.
Het kreukellint had dezelfde kleur. Het hartje heb ik vervangen door een vlinder. De kaart is voor een jarige collega en een hartje erop plakken gaat me dan wat te ver. Er zijn grenzen.
De tekst happy birthday ( font EcuyerDAX ) heb ik op de computer gemaakt. Er was gisteren net nieuwe inkt ingekomen....Aan de bovenrand en zijkant nog een stiksel genaaid.
Al met al een heel werk, maar ik ben tevreden. Nu de ontvanger nog.

Bedankt voor het kijken en de leuke reacties.

Groetjes, Maaike

http:liftchallenge.blogspot.nl

9 opmerkingen:

 1. Een heel erg mooie lift! De gestempelde vlaggetjes zijn ook heel goed gelukt. Met die ontvanger komt het wel goed, kan niet anders met zo'n kaart.
  Een tip misschien voor echt goede witte inkt: Stamping Up inkt Whisper white en Colorbox Mixed Media Inx van Donna Salazar.
  Dank je wel voor het meedoen met de Liftchallenge.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Aardig van je Marjan, dat je even reageert op mijn probleem met de witte inkt. Ik heb ook geaarzeld over stamping up whisper white en die andere van Donna Salazar, kende ik niet. In elk geval bedankt voor je tip.

   Verwijderen
 2. Mooie kaart geworden, leuk dat je beschrijft hoe je 'm gemaakt hebt!
  Groetjes Boukje.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wauw wat een treffende lift! Ook qua kleur, en de rondjes stans. Heel gaaf gedaan! Mooie lift, en erg leuk dat je weer met ons meedoet!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super mooi gelift! De kleuren zijn ook prachtig.

  -xies- Renate.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat een leuke kaart Maaike! Goed gelukt, mooie bloem en leuk die vlaggetjes!

  Groetjes Jeanette

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Gefeliciteerd met je prijs bij liftchallenge, Maaike! Een terechte winnaar wat mij betreft.

  Groetjes,
  Adriana

  BeantwoordenVerwijderen